Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το κόκκινο κρασί προστατεύει και απο τη ραδιενέργεια

Το κόκκινο κρασί δεν προστατεύει μόνο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Το ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιέχει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προφύλαξη του πληθυσμού σε περίπτωση έκθεσης σε ραδιενέργεια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

«Σήμερα δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά που να προστατεύουν από την έκθεση σε ραδιενέργεια ή να την εξουδετερώνουν» δήλωσε στο Reuters ο Τζόελ Γκρίνμπεργκερ, πυρηνικός γιατρός στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και επικεφαλής των ερευνητών.

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε θεραπείες για τον γενικό πληθυσμό οι οποίες θα είναι αποτελεσματικές και μη τοξικές. Μικρά μόρια που είναι εύκολο να αποθηκευτούν, να μεταφερθούν και να χορηγηθούν είναι η καλύτερη λύση για αυτό, και μέχρι στιγμής η ακετυλιωμένη ρεσβερατρόλη καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις».

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το αντιοξειδωτικό ρεσβερατρόλη προστατεύει από τη γήρανση και το διαβήτη, εξουδετερώνει τις συνέπειες της παχυσαρκίας και ενεργοποιεί το γονίδιο SIR2 που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία.

Στη νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Θεραπευτικής Ραδιολογίας και Ογκολογίας, οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια ρεσβερατρόλη που είχε τροποποιηθεί χημικά με ομάδες ακετυλίου.

(Έτυχε να ακούσω από τον φυσικό Θ. Μ. μια ιστορία για ένα Ιάπωνα στο Ναγκασάκι ή στη Χιροσίμα, ο οποίος δεν προσβλήθηκε από τη ραδιενέργεια της ατομικής βόμβας, γιατί λέει ήταν τύφλα στο μεθύσι. Ο Θ. Μ. απέδιδε τη διάσωση του Ιάπωνα στην αιθυλική αλκοόλη. Φυσικά κάπου θα το είχε διαβάσει.

Ποιός ξέρει πόσες άλλες πολύτιμες φαρμακευτικές ουσίες υπάρχουν σε φυσικές τροφές που σκόπιμα αφήνονται στο σκοτάδι)

2 σχόλια:

N. είπε...

...kai oi farmaobiomixanies ti 8a paragoun, xapia krasiou?

Miltos είπε...

Σιγά τώρα να αποκάλυπταν οι φαρμακο-βιομήχανοι πως βρήκαν τις δαρστικές ουσίες των φαρμάκων τους.
Πρόχειρα τώρα και από ότι θυμάμαι
1)Ανοιξιάτικα μανιτάρια με αλευρώδη οσμή έχουν υπογλυκαιμικές ιδιότητες (ρίχνουν το ζάχαρο)Παρόμοιες ιδιότητες έχουν τα μούρα από άγριο βάτο. Στο βιβλίο τα βόατανα του πάτερ Γυμνάσιου αναφέρονται τα φύλλα του βάτου ως αντιδιαβητικά.
2)Πέρισυ που χρειάστηκα ένα σιρόπι για τον βήχα, μου έδωσαν ένα σιρόπι με εκχύλισμα φύλλων κισού. Μάλιστα στο μπουκάλι έγραφε ότι η πηγή της παρασκευής του ήταν ένας βοσκός που παρατήρησε ότι τα γίδια που έτρωγαν κισό δεν έβηχαν, και ότι δεν έχει διαπιστωθεί΄"επιστημονικά" ο τρόπος δράσης των φύλλων κισού
3) Το μανιτάρι αμανίτα μουσκάρια (το κόκκινο με τις άσπρες βούλες των βιβλίων παιδικών παραμυθιών) έχει ισχυρές ψυχότροπες ιδιότητες.
Οι Μογγόλοι έπιναν από αυτό πριν πολεμήσουν, γιαυτό κάποιο γονίδιο υπάρχει σε όλους τους λαούς και τους τόπους που πέρασαν οι Μογγόλοι.