Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ανατροπές σε Δημοτικό - Γυμνάσιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:
Ριζικές ανατροπές στα αναλυτικά προγράμματα Δημοτικού και Γυμνασίου σχεδιάζει το υπ. Παιδείας. Με βασική παραδοχή το γεγονός ότι η καθημερινότητα των μαθητών χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο «φορτωμένη», ξεκινά η συζήτηση για αλλαγές που θα κάνουν το σχολείο έως και την Γ τάξη του Γυμνασίου, πιο ουσιαστικό και -γιατί όχι;- «ελκυστικότερο».
Θα «κοπούν» μαθήματα; Θα συγχωνευτούν; Θα μειωθεί η ύλη; Σε αυτά τα ερωτήματα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις περίπου 200.000 εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων και σχολικοί σύμβουλοι, στους οποίους φτάνει την ερχόμενη εβδομάδα εγκύκλιος σχετική με την αναμόρφωση των μαθητικών προγραμμάτων.
Η εγκύκλιος θα ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις απόψεις τους, σε συζητήσεις που θα προκληθούν για τα ζητήματα από τους αρμόδιους περιφερειακούς διευθυντές. Η διαβούλευση για τις αλλαγές θα γίνει διεξοδικά στο επίπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα πρώτα συμπεράσματα θα τα έχουμε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
«Στόχος μας είναι οι μαθητές στην πρώτη τους σχολική περίοδο, δηλαδή στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, να έχουν μια γενική ανθρωπιστική και σύγχρονη παιδεία. Θέλουνα μορφοποιήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα, να είναι Ελληνες - πολίτες του κόσμου. Στο Λύκειο θα εξειδικεύονται οι κλίσεις, ενώ θα δίνεται έμφαση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπ. Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το πλήρες κείμενο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: