Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Μη διανομή εργαστηριακών οδηγών και τετραδίων εργαστηριακών ασκήσεων.

Το ΥΠΕΠΘ προσέγγισε την καλυμένη πραγματικότητα ή κάνει οικονομίες;
(ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στο αλεύρι)

Σχετικά με τους εργαστηριακούς οδηγούς και τα τετράδια εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων: Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας σας γνωρίζουμε ότι θα διατεθούν φέτος σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των μαθητών και θα πρέπει να παραμείνουν κατά τη σχολική χρονιά 2008-9 στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Εφόσον πραγματοποιούνται εργαστηριακές ασκήσεις θα διανέμονται στους μαθητές οι οδηγοί και φωτοτυπίες των εργαστηριακών οδηγών και των τετραδίων εργαστηριακών ασκήσεων, για να συμπληρωθούν μετρήσεις και παρατηρήσεις.
Μετά το τέλος του μαθήματος οι οδηγοί και τα τετράδια θα επιστρέφονται από τους μαθητές, θα συγκεντρώνονται από τον διδάσκοντα του μαθήματος και θα φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη.


Σκέφτηκαν ή έμαθαν ότι δεν πολυχρησιμοποιούνται οι εργαστηριακοί οδηγοί και τα αντίστοιχα τετράδια (όταν δεν είναι ενοποιημένα) ευκαιρία να κάνουμε οικονομία (να μην ξανατυπώσουμε οδηγούς και τετράδια), πλην όμως πολλαπλασιάζεται έτσι η κούραση των όσων καθηγητών θέλουν να διδάξουν πειραματικά. Πρόσφατα νομίζω παρόμοια σκέψη εκφράστηκε και για τα άλλα βιβλία, να επιστρέφονται στο Σχολείο.
Όταν πρωτοείδα το έγγραφο, το διάβασα πολλές φορές μέχρι να το πιστέψω ότι λέει να φυλάσσονται στο Σχολείο, για να ξαναματαχρησιμοποιηθούν, αφού στις φωτοτυπίες ... γραφούν οι μετρήσεις, οι γραφικές παραστάσεις, όταν ακόμα σήμερα εκφωνούνται ασκήσεις.

Ένας σχολιασμός ( από Π. Ε. ) στην ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Ανάρτηση στο BLOG του Ν. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: