Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εζήλοσεν δόξαν Κασιδιάρη

Με την απώλεια του αξιώματος του υφυπουργού Παιδείας, ύστερα από σχετική απόφαση-εντολή του πρωθυπουργού, «πλήρωσε» ο βουλευτής Αρτας της Ν.Δ., Γ. Στύλιος, την επιλογή του να επιτεθεί φραστικά στην κ. Λιάνα Κανέλλη, εντός της Ολομέλειας της Βουλής, μνημονεύοντας τον Ηλ. Κασιδιάρη και το περιστατικό βίας που άσκησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στην κ. Κανέλλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής προ δύο ετών.

Αρχικώς, φαίνεται πως ζητήθηκε από τον κ. Στύλιο να προβεί σε δήλωση δημόσιας συγγνώμης. Ο βουλευτής το έπραξε σε τηλεοπτικές κάμερες έξω από μία εκ των εισόδων του Κοινοβουλίου: «Οι εντάσεις οδηγούν πολλές φορές σε φραστικές υπερβολές, ζητώ συγγνώμη από την κ. Κανέλλη», είπε. Την ίδια ώρα, κατά πληροφορίες, στελέχη του Μαξίμου επικοινωνούσαν με την κ. Κανέλλη, μεταφέροντας την αποδοκιμασία τους, αλλά και επιχειρώντας να διερευνήσουν αν η δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού θα ήταν αρκετή. Πλην όμως, η εύλογη αντίδραση της κ. Κανέλλη, ο κίνδυνος διατήρησης του θέματος σε κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, αλλά και η πολιτική αποδοκιμασία της πράξης τού έως πρότινος υφ. Παιδείας ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν εντέλει στην απόφαση να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Στύλιου, την υποβολή της οποίας ανακοίνωσε ο ίδιος με νεότερη δήλωσή του.

Των δύο δηλώσεων Στύλιου μεσολάβησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας Δημ. Σταμάτη με τον απελθόντα υφυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωστοποιήθηκε η απαίτηση του Αντ. Σαμαρά για την υποβολή της παραίτησης. «Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε τα αυτονόητα», σχολίασε η κ. Κανέλλη, προς το πρόσωπο της οποίας εξέφρασαν τη στήριξή τους –και την αποδοκιμασία τους προς τη συμπεριφορά Στύλιου– ο Ευ. Μεϊμαράκης και ο Ανδρ. Λοβέρδος.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ’ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι προσβολή για τη Δημοκρατία η επίκληση της χρυσαυγίτικης βίας, ενώ με την επισήμανση ότι «δυστυχώς ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χ.Α.», σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Το επεισόδιο

Ολα ξεκίνησαν νωρίτερα χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης της κ. Κανέλλη προς το υπ. Παιδείας για τον υποσιτισμό των παιδιών και ειδικότερα των μαθητών στην εποχή της μεγάλης κρίσης στη χώρα μας. Η επιλογή του κ. Στύλιου να αναφερθεί σε δύο κυβερνητικά προγράμματα, τύπου «Βάλε το φρούτο στη ζωή σου» προς μαθητές, προκάλεσε την αντίδραση της ερωτώσας βουλευτού: «Ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα: τα παιδιά πεινάνε και τους δίνετε ένα φρούτο την ημέρα». Ο κ. Στύλιος ανταπάντησε πως δεν δέχεται μαθήματα από την κ. Κανέλλη. Από εκείνη τη στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν, με την κ. Κανέλλη να διακόπτει διαρκώς τον κ. Στύλιο. Τότε εκείνος είπε: «Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης». Ο διάλογος άναψε: Λ.Κ.: Παρακαλώ; Γ.Σ.: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω.

Λ.Κ.: (Προς τον προεδρεύοντα Ι. Δριβελέγκα) Κύριε πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε στην τάξη; Ι.Δ.: Για ποιο λόγο; Λ.Κ.: Για τη φράση «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη». Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. (Και απευθυνόμενη στον Γ. Στύλιο) Σαν δεν ντρέπεσαι. Και πρέπει να ντρέπεστε και εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη.

Ι.Δ.: Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε. Κι εσείς, κ. υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;

Γ.Σ.: Μπορούσατε να της κλείνατε το μικρόφωνο, κ. πρόεδρε.

Ι.Δ.: Το μικρόφωνο ήταν κλειστό. Δεν μπορώ να της κλείσω με τα χέρια το στόμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: