Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Οδηγός πλοήγησης για το Σύστημα Σύγχρονης Λήψης και Απεικόνισης.


Πριν μερικά χρόνια ο κ. Νίκος Παπασταματίου, τότε Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ομόνοιας, Ιδρυτικό Μέλος και πρώτος Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ,
(σήμερα Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 Λακωνίας – Αρκαδίας)
μας χαρισε τον Οδηγό πλοήγησης για το σύστημα σύγχρονης λήψης και απεικόνισης Multilog σε μορφή παρουσίασης διαφανειών.

Από τις δυο πρώτες διαφάνειες:
….Η συσκευή Multilog DB 526 είναι ένας φορητός καταγραφέας – αποθήκη δεδομένων (Data Logger) που μπορεί να συγκεντρώσει μετρήσεις από αισθητήρες, με ταχύτητες από ένα δείγμα ανά ώρα έως 14.200 δείγματα ανά δευτερόλεπτο και να αποθηκεύσει 104.000 μετρήσεις στη μνήμη.
Η συσκευή multilog μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης δεδομένων (DB-Lab) για να αναλύσει τα συγκεντρωμένα δεδομένα εφαρμόζοντας μαθηματικές συναρτήσεις και δημιουργώντας γραφικές παραστάσεις.
Συγκαταλέγεται στις διατάξεις MBL (Microcomputer Based Laboratory)
Η χρήση των διατάξεων MBL έχει το πλεονέκτημα του σχηματισμού γραφικών παραστάσεων σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που ενισχύει το ρόλο της γραφικής παράστασης ως εργαλείου της διδασκαλίας και της μάθησης.
Μια διάταξη MBL σε συνδυασμό με Η/Υ και προβολή μέσω βιντεοπροβολέα, είναι πολύ κατάλληλη για πειράματα επίδειξης κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας …

Στη συνέχεια οι διαφάνειες της παρουσίασης μας δείχνουν
Το περιεχόμενο του Multilog
Περιγραφή του καταγραφέα
Τους αισθητήρες, τον τρόπο λειτουργίας τους αναλυτικά
Περιέχονται οι αισθητήρες δύναμης, κίνησης, θερμοκρασίας, πίεσης αερίων, διαφοράς δυναμικού, έντασης ρεύματος, μαγνητικού πεδίου, μικρόφωνο, φωτεινής έντασης, pH, Geiger Miller, φωτοπύλη, διακόπτη πίεσης.
Ένα παράδειγμα, τη μέτρηση της θερμοκρασίας.
Αποθήκευση των μετρήσεων για μεταγενέστερη επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: