Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εικόνες από τη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ (του Σταμάτη Θεοδώρου ΠΕ11)


Ο.Λ.Μ.Ε. …
ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ

Ήμουν παρών, όπως είχα κάθε δικαίωμα άλλωστε ως εκπαιδευτικός Δημοσίου Δικαίου, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Τρίτη 22-6-2010 με θέμα τη συνέχιση ή τη διακοπή της αποχής των εκπαιδευτικών από τα Βαθμολογικά Κέντρα και αυτό που με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα είναι ότι ο συνδικαλισμός είναι μια ωραία ιδέα για μας τους «κοινούς θνητούς», αλλά για τους συνδικαλιστές εκπροσώπους μας είναι διεκπεραίωση των κομματικών προσταγών και προεξόφληση κυβερνητικών επιταγών!!
Είχα αυτή την ατυχή και τραυματική εμπειρία (να παρακολουθήσω την εν λόγω συνεδρίαση εννοώ) για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου και δυστυχώς είχα μαζί και έναν άλλο συνάδελφο, νεοδιόριστο, ο οποίος μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΟΛΜΕ (τρόπος του λέγειν συνεδρίαση) στο δρόμο της επιστροφής μου είπε: «απογοητεύτηκα πλήρως..…απομυθοποιήθηκε μέσα μου η εικόνα που είχα για το συνδικαλιστικό μας όργανο με το χειρότερο τρόπο……οι κάποιες ελπίδες που είχα σαν νέος εκπαιδευτικός ότι θα δούμε κάποια στιγμή σαν κλάδος καλύτερες ημέρες έσβησαν παντελώς…..δεν έχουμε καμία τύχη με τέτοιους ανθρώπους να ρυθμίζουν τις τύχες μας…υποτίθεται ότι αυτοί οι 11 είναι εκεί για να διασφαλίζουν τα συμφέροντά μας….ντρέπομαι που είμαι καθηγητής..!!»
Στις δυόμιση ώρες που παρακολουθήσαμε την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού μας οργάνου γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου σκηνικού….κανείς δεν άκουγε όποιον είχε το λόγο, ειδικά αν ήταν από άλλη παράταξη,....οι της ιδίας παράταξης μιλούσαν μεταξύ τους….άλλος διάβαζε εφημερίδα…..άλλος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο…..άλλοι έβγαιναν έξω, χαρακτηριστικό ότι τόσο στην πρώτη τοποθέτησή της, όσο και στη δευτερολογία της η συνάδελφος κ. Φατούρου ζήτησε και περίμενε να επιστρέψουν και να καθήσουν οι της ΠΑΣΚΕ στο τραπέζι για να μιλήσει…..οι αριστερές παρατάξεις «τρώγονταν» μεταξύ τους για το ποιος χειραγωγεί και ποιος υπονομεύει την αποχή……πλήρης απογοήτευση!!

Ακούσαμε δια στόματος των κκ. Παπαχρήστου και Γκίνη ότι θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι για τη νίκη που πετύχαμε (ποια νίκη??), για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων μας (των 8,60 ευρώ??), ότι δεν δέχτηκαν κομματικές πιέσεις…..ωραία!! αλλά δεν καταλάβαμε ποτέ κύριοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ τι άλλαξε από την προηγούμενη Παρασκευή που ψηφίσατε υπέρ της αποχής μέχρι σήμερα που ψηφίσατε κατά.!!
Ακούσαμε τον κ. Πεππέ να μιλάει για επικοινωνιακά παιχνίδια και για κοινωνικές ανάγκες, λες και οι εκπαιδευτικοί που εκπροσωπεί δεν έχουν ανάγκες….και για άλλες μορφές αγώνα που σκοπεύουν να «σύρουν» τον κλάδο από Σεπτέμβρη…..μόνο που έχω την αίσθηση κύριε Πρόεδρε ότι η βάση θα σας γυρίσει την πλάτη για τα καλά, γιατί αγνόησε η ΟΛΜΕ ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια είχατε ένα κλάδο που «έβραζε», αγανακτισμένος από τις εκπτώσεις αξιών, από τις μειώσεις μισθών και από τους συνεχείς εμπαιγμούς της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ, και ενώ ήταν έτοιμος για όλα, τον αναγκάσατε να βάλει την ουρά στα σκέλια και να γυρίσει με το κεφάλι κάτω για να δεχτεί τα ψίχουλα του Υπουργείου, αλλά πάνω από όλα με κατακερματισμένη την αξιοπρέπειά του και καταρρακωμένη την αγωνιστική του διάθεση!!
Από τους συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ κκ. Κορφιάτη, Μανιάτη και Μπόϊκο ακούσαμε….ΤΙΠΟΤΑ!!
Μοναδικές φωνές στήριξης αυτού του αγώνα ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των «αριστερών» παρατάξεων συναδέλφων: Κοτσιφάκη, Αρβανιτίδη, Ζωγραφάκη και Φατούρου. Εδώ οφείλω να τονίσω και να κάνω σαφές ότι ΔΕΝ ανήκω σε καμία από τις παρατάξεις που εκπροσωπούν οι παραπάνω τέσσερις αναφερόμενοι, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης από κάθε καλοθελητή.
Αυτοί οι τέσσερις συνάδελφοι λοιπόν επέμεναν στη στήριξη και κλιμάκωση της αποχής και δύο από αυτούς (Αρβανιτίδης και Φατούρου) έθεσαν δύο προτάσεις στο τραπέζι, που κατά την άποψη μου ήταν σωστές έντιμες και αν μη τι άλλο αφορούσαν τους άμεσα εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς.
Οι προτάσεις ήταν:
Συνέχιση της αποχής μέχρι την Πέμπτη, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και να αποφασίσει η βάση για την πορεία του αγώνα.
Συνέχιση της αποχής μέχρι τη Δευτέρα και να αποφασίσει η Ολομέλεια των Προέδρων και αφού θα έχει και τις αποφάσεις των συνελεύσεων, για το μέλλον και τη συνέχιση ή όχι της αποχής.
Δυστυχώς και οι δύο αυτές προτάσεις καταψηφίστηκαν με 6-4 και αυτό που κατάλαβα τελικά ήταν ότι η τύχη αυτού του αγώνα ήταν προκαθορισμένη, ο κλάδος των εκπαιδευτικών για μια ακόμη φορά «πουλήθηκε» για την προεξόφληση προσωπικών γραμματίων κάποιων συναδέλφων συνδικαλιστών…..και όλα αυτά λάμβαναν χώρα με φόντο από το παράθυρο την Ακρόπολη….το σήμα κατατεθέν του Πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας….τι ειρωνεία ε.??
23 Ιουνίου 2010 - Σταμάτης Θεοδώρου - Εκπαιδευτικός ΠΕ11
ΠΗΓΗ: alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: